Maak van jouw onderneming, een duurzame onderneming

duurzaam ondernemen

Je hebt zeker al eens gehoord over duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Er wordt vaak te pas en te onpas met de term gegoocheld, maar wat is het nu eigenlijk echt en hoe kan jij van je onderneming een duurzame onderneming maken?

Duurzaam ondernemen is gebaseerd op de 3 P’s: people, planet and profit. We vertrekken bij profit, want laat ons eerlijk zijn, ook al onderneem je met de P van Passie, elke ondernemer wil winst maken en een positieve cashflow ervaren. In een duurzame onderneming combineer je profit met de zorg voor je medewerkers (people) en Moeder Aarde, onze planeet.

Zorgen voor je medewerkers doe je door in te zetten op hun talenten en door hen te laten groeien. Een win-win situatie want tevreden medewerkers zorgen onrechtstreeks ook voor de groei van je onderneming. Voorzie opleidingen, doe aan personeelsplanning en zorg voor een mooi HR-beleid. Wil je jouw werknemers de kans geven om nieuwe talenten te doen ontdekken of om hun bestaande talenten te doen ontwikkelen? Surf dan eens naar de tool talentontwikkelaar die je praktische instrumenten aanreikt om hiermee aan de slag te gaan.

De derde P, planet, lijkt misschien bijkomstig, maar is minstens even belangrijk. Het is geen geheim dat we de planeet met z’n allen aan het uitputten zijn. We vragen te veel van onze planeet en dat moet dringend veranderen. Hoewel de regelgeving in België al redelijk streng is, kan je toch nog steeds dat ietsje meer doen. Het zit ‘m vaak in de kleine dingen: moedig verplaatsingen met de fiets aan met een premie, kies voor een drinkfles i.p.v. wegwerpbekers, installeer zonnepanelen of kies bij het herinrichten van je kantoren voor meubels van ecologisch hout.

Wil je graag ontdekken of jouw onderneming een duurzame onderneming is? Dan kan je een MVO-scan uitvoeren. Wie weet komen hier enkele zaken uit waar jij met je onderneming kan op inzetten.

Wist je dat je ook voor duurzaam ondernemen overheidssteun kan ontvangen? Via de KMO-portefeuille kunnen bedrijven opleidingen en coaching opstarten met MVO financiële steun.

Denk je nu: leuk dat duurzaam ondernemen, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe ik hieraan kan beginnen. Dan helpt ons businesscoachingteam dit graag met je uitzoeken. Of heb je net bepaald welke talenten je medewerkers nog kunnen ontwikkelen en komt één van onze opleidingen (met KMO-portefeuille) goed van pas? Vertel ons wat wij voor jou kunnen doen en we maken van jouw onderneming, een duurzame onderneming.

Contact opnemen kan via het contactformulier, via mail of onmiddellijk via 056 29 80 70.