Logistiek

Dondert het in Keulen als je de termen LIFO of FIFO hoort vallen en wil je nu wel eens weten wat ideaal is voor jouw bedrijf? Kriebelt het om te internationaliseren, staat alles klaar, maar moet je dringend aan de slag met die logistieke administratie er rond? Is de optimalisatie van de voorraad jouw werkpuntje en heb je hands-on hulp nodig hierbij? 

Laat ons jullie learning & development partner zijn om samen van jouw business een nog groter succes te maken!

Elk traject businesscoaching is maatwerk. Via een kennismakingsgesprek stemmen we af wat het bedrijf, de ondernemer en|of de medewerker(s) van ons mag verwachten, hoe we het traject inhoudelijk uitdiepen naar ieders nood & wens en hoe we dit praktisch organiseren. Eens het traject gestart is, nemen onze business strategen doorheen elk traject verder hun rol op. 

Of het nu een 1-op-1 coaching is, een advieslijn op maat of een opleiding voor een team medewerkers; feedback over de vorderingen van elke deelnemer, niveau van inzet en het eigenlijke verloop van het traject wordt altijd open & eerlijk gedeeld met de deelnemers en de verantwoordelijken. De kwaliteit van elk traject, de kennis & kunde van de businesscoaches en een correcte evaluatie zijn voor ons, als erkend dienstverlener KMO Portefeuille, des te belangrijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zetten graag enkele veel voorkomende trajecten in de kijker.

Logistieke flow

Het DNA van logistiek start in het magazijn. De optimalisatie van warehousing staat centraal zodat ingezet kan worden op design, nieuwe technologieën en automatisering. Daarnaast delen we tips & tricks rond de aansturing van het magazijn, WMS & transportmogelijkheden. De volledige goederenflow wordt zo geanalyseerd, aangepakt én geoptimaliseerd.

Voorraadbeheer

Het evenwicht houden tussen cash en klant, het is een kwestie van de voorraad te optimaliseren. Doorheen dit traject staan we stil bij de impact van voorraad- en bestelkosten, levertijdaspecten, SLA's, assortimentsbepaling, veiligheidsvoorraden en vraagaspecten. We reiken tools & technieken aan die onmiddellijk toegepast kunnen worden voor een goed voorraadbeheer.

Incoterms

Internationale handel gaat hand in hand met incoterms, de rechten en plichten voor beide partijen bij een transactie over de landsgrenzen. We bekijken het theoretisch kader, staan stil bij diverse formaliteiten en passen toe in praktijk. Een praktisch traject, vertrekkende vanuit cases die passen bij de realiteit.

Interesse in één van deze trajecten, vind je niet onmiddellijk wat je zoekt of ben je benieuwd hoe we dit ombuigen naar jouw noden & wensen?  Contacteer ons en wij kijken hoe we jou kunnen helpen!