Het winkelhierlied van Unizo

winkelhier

Dankzij Corona vonden veel consumenten de weg terug naar het lokaal winkelen. Het steunen van de lokale handelaars samen met de charme en het gemak van lokaal shoppen zorgen voor een heropleving hiervan. Unizo zet dit in de verf door het winkelhierlied van Ronny Mosuse. Zo wensen zij alle consumenten te bedanken. Daarnaast kan je ook promomateriaal voor je winkel downloaden via de link onderaan de pagina.

De voordelen van lokaal consumeren zijn talrijk: duurzaam consumeren, minder afstand afleggen, een leuke babbel, persoonlijk advies, enz. Daarnaast bieden de lokale handelaars ook een unieke kwaliteit aan die bij grote ketens vaak ontbreekt. Je vindt er vaak handgemaakte stukken, de producten zijn zorgvuldig geselecteerd en men luistert aandachtig naar wat jij nodig hebt alvorens een product aan te bevelen.

Bovendien steun je iemands droom als je winkelt bij de lokale handelaars. De handelaar heeft de stap gezet om te starten met een winkel, het heeft handenvol geld en lef gekost dus hij kan alle steun gebruiken. Het hoeft niet persé in levende lijve, meer dan genoeg winkels hebben een webshop waardoor je hen ook kan steunen. Die winkels steunen vervolgens jouw droom of die van je kinderen door sponsoring van de lokale voetbalclub, de chiro en zoveel andere zaken. Kortom, een win-win situatie!

Als laatste en misschien wel het belangrijkste, is het effect van lokaal winkelen op het milieu. Door minder afstand af te leggen naar de winkel, met de fiets of te voet vlug iets gaan halen, vermijden en verkorten we de files en de CO2-uitstoot. Daarenboven gebruik je een herbruikbare boodschappentas en vermijd je verpakkingsafval zoals plastiek. Je draagt bij aan een duurzame wereld.

Unizo plakt er meteen cijfers op:

  • Er zouden 1.785 jobs extra kunnen worden gecreëerd als elk Belgisch huishouden op jaarbasis 100 euro zou spenderen in winkelhieren in plaats van aan te kopen in het buitenland. Als we dit op maandbasis zouden besteden dan zou dit maar liefst 21.420 jobs creëren.
  • Lokale handelaars geven jaarlijks gemiddeld 2.046 euro aan sponsoring uit.

Nog niets lokaal gekocht vandaag? Geen zorgen, rep je naar de slager, koffiebar of broodjeszaak en koop je volgende maaltijd lokaal! Smakelijk!

Meer informatie, check de website.

Hulp nodig bij je lokale zaak of promotie hiervan? Onze specialisten staan klaar om je te helpen en tips te geven. Ons businessteam geeft je graag advies op maat!  Een afspraak maken kan via contact of 056 29 80 70.