Hoger onderwijs

Geen idee hoe je aan die grote pakketten leerstof begint? Vind je het moeilijk om een evenwicht te vinden tussen het studentenleven en het studieleven? Of heb je vragen bij je cursus waar je maar geen antwoord op vindt?

Het hoger onderwijs is voor veel studenten een echte uitdaging! Ontdek hieronder het ruime aanbod dat Re-Mind studenten hoger onderwijs te bieden heeft.

Vakspecifieke bijles

Zit je in de knoop met de fiscale regels? Is de Duitse zinsontleding je nog altijd niet geliefd? En wat met al die statistische spreidingsmaten?

Onze vakspecifieke coaches helpen je graag op weg. Samen herhaal je de leerstof, oefen je de materie in en krijg je ondersteuning waar nodig. Er wordt een individueel traject uitgestippeld dat op regelmatige basis wordt geëvalueerd en dat op elk moment kan worden bijgestuurd.

Samen gaan we elke uitdaging aan zodat jij kan groeien in het vak. Hier alvast een greep uit de vakken waarmee we jullie kunnen helpen:

Ben je op zoek naar vakspecifieke hulp? Contacteer ons nu en laat ons weten hoe we je kunnen helpen, staat jouw vak er niet tussen, geen paniek. We bekijken samen alle mogelijkheden.

Studiebegeleiding

Heb je geen idee hoe je aan een goede planning kan beginnen? Raak je er niet aan uit hoe je alle cursussen, nota’s en presentaties het best instudeert? Ook het moeilijkheidsniveau – zeker bij eerstejaars – is een echte uitdaging.

Planningen opstellen en bijwerken, een goede timing hanteren, het maken en studeren van samenvattingen en het controleren van studie-inspanningen. Het zijn maar enkele van de elementen die tijdens een sessie studiebegeleiding aan bod komen. Samen werken we aan jou studiehouding en –methodiek en zorgen we dat je met de nodige motivatie en doorzettingsvermogen kan groeien naar jouw gedroomd diploma!

Is studiebegeleiding iets voor jou of heb je nog vragen? Contacteer ons en wij kijken hoe we jou kunnen helpen groeien.

Begeleide studie

Kan je je thuis niet concentreren? Heb je nood aan wat extra controle of wil je iemand in de buurt die je studie-inspanningen kan opvolgen?

Zowel tijdens het schooljaar als tijdens examenperiodes ben je bij Re-Mind welkom voor begeleide studie. In onze filialen beschikken we over voldoende lokalen waarin je in alle rust kan studeren. We maken een optimale studieplanning, beantwoorden je vragen en volgen je studieprestaties op.

Begeleide studie wordt ingepland volgens de wensen en noden en is elke dag mogelijk. Maandag t.e.m. donderdag tot 20u30 en vrijdag en zaterdag tot 18u. In de examenperiodes zijn we ook open op zondag. In onze kalender kan je zien wanneer we open zijn op zondag.
Wil je enkele uren studeren of een volledige dag, wij passen ons aan.

Begeleide studie iets voor jou? Contacteer ons nu en wie weet zit je volgende week al bij ons te studeren.

Eindwerk & Thesis

Net voor je de eindmeet van je opleiding haalt, staat er nog een paper, eindwerk of thesis op je te wachten. Nog even een grote lading tijd en energie investeren voor je je diploma in handen hebt. Vaak roept dat heel wat vragen op: hoe begin ik eraan? Waar haal ik goed bronmateriaal? Is mijn tekst foutloos geschreven?

Inhoudelijke ondersteuning
Je hebt een onderwerp gekozen, maar je weet eigenlijk niet welke kant je er precies mee uit wil, of je ziet er gewoon geen beginnen aan. Samen met een vakspecifieke coach ga je op zoek naar geschikt bronmateriaal, diep je jouw literatuurstudie stap voor stap uit en bouw je aan de fundamenten van je thesis. Elke inhoudelijke ondersteuning zijn mogelijk.

Ondersteuning taal en lay-out
Staat je paper inhoudelijk volledig op punt, maar zit je vast met taal en lay-out? Wil je er zeker van zijn dat er geen spellingfouten in staan, dat je eindwerk een logische structuur bevat of dat de lay-out van je bibliografie aan de APA-normen voldoet? 
Ga samen met een taalcoach aan de slag of laat jouw werk nalezen. Wacht niet tot het laatste moment, tijdig om hulp roepen is de boodschap.

Contacteer ons nu en laat ons weten hoe we je kunnen helpen. Tot dan!