Accounting

Hoe breed is jouw financiële kennis? Ben je een leek die op zoek is naar die allereerste kennis van de balans, de jaarrekening en enkele ratio's? Zit je op je plaats in het departement financiën, maar bots je op micromanagement en wil je graag een breder helikopteroverzicht ontwikkelen?

Laat ons jullie learning & development partner zijn om samen van jouw business een nog groter succes te maken!

Elk traject businesscoaching is maatwerk. Via een kennismakingsgesprek stemmen we af wat het bedrijf, de ondernemer en|of de medewerker(s) van ons mag verwachten, hoe we het traject inhoudelijk uitdiepen naar ieders nood & wens en hoe we dit praktisch organiseren. Eens het traject gestart is, nemen onze business strategen doorheen elk traject verder hun rol op. 

Of het nu een 1-op-1 coaching is, een advieslijn op maat of een opleiding voor een team medewerkers; feedback over de vorderingen van elke deelnemer, niveau van inzet en het eigenlijke verloop van het traject wordt altijd open & eerlijk gedeeld met de deelnemers en de verantwoordelijken. De kwaliteit van elk traject, de kennis & kunde van de businesscoaches en een correcte evaluatie zijn voor ons, als erkend dienstverlener KMO Portefeuille, des te belangrijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zetten graag enkele veel voorkomende trajecten in de kijker.

Interpretatie jaarrekening

Als beslissingsnemer, geïnteresseerde of lerende medewerker is een jaarrekening een belangrijk strategisch instrument. Het gaat niet over naakte cijfers, maar getallen met een betekenis. Naast het theoretisch luik staan we stil bij de eigen jaarrekening om zo geleerde kennis te toetsen aan de praktijk, te weten wat cijfers zeggen over de financiële situatie van de onderneming en zoveel meer. Een training die meer dan een goede investering is dus.

Financiële analyse

De jaarrekening lezen en interpreteren is al een begin, maar met die cijfers ook berekeningen (kunnen) maken is een must. Dit hands-on traject focust op het nodige inzicht, de interpretatie en de evolutie & evaluatie van een aantal belangrijke kernwaarden zoals rendabiliteit, solvabiliteit, efficiëntie, liquiditeit en productiviteit.

Cost accounting

Het is altijd een goed idee om bewust om te gaan met investeringen, kosten & geldstromen. Tijdens dit traject gaan we de kostenstructuur van het bedrijf analyseren. We verdiepen ons in de productiekosten, gaan op zoek naar verbeteren en bepalen welke kostprijsberekeningen het best passen bij het bedrijf.  

Financiële concurrentie-analyse

Wil je meer weten over de financiën van een concurrent, collega-ondernemer of kandidaat-overnemer, dan kan je zeker ook eens aan de slag gaan met die jaarrekening. De ratio-analyse zorgt voor een goed zicht op liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Verder zorgt cijferanalyse voor een goed zicht op prijsvergelijkingen, zwakke schakels en sterkere punten. Kortom, dit traject is een must voor elke ondernemer.

Boekhoudkundig inzicht

Wanneer jouw accountant goochelt met cijfers, termen & structuren die je vreemd in de oren klinken, dan is dit traject iets voor jou. We zoomen in op een aantal begrippen die écht basiskennis zijn. Van niet-kaskosten tot verworpen uitgaven, van BTW regularisatie tot overgedragen winst, van aftrekbare kosten tot boekwaarden, het komt allemaal aan bod. We staan stil bij veel voorkomende berekeningsmethoden, zorgen dat je zelf weet hoe een boekjaar afgesloten wordt en staan stil bij de betekenis van boekingen in de praktijk.  

Interesse in één van deze trajecten, vind je niet onmiddellijk wat je zoekt of ben je benieuwd hoe we dit ombuigen naar jouw noden & wensen?  Contacteer ons en wij kijken hoe we jou kunnen helpen!