Maak je klaar voor een killer jaar

Matthias en Marie secret agent

De laatste échte maand van het jaar, dat is november. December zit zo propvol dat er geen tijd over zal zijn om stil te staan bij wat je het voorbije jaar allemaal wel, of net niet, gepresteerd hebt. Deze paar dagen voor de Sint neerstrijkt, zijn perfect om een voorsprong te nemen om met kracht & sterkte het volgende jaar in te duiken. Doe jezelf dus een cadeau en schiet samen met ons de grootste boosdoeners de verdoemenis in & start killing it!

Kill your demons
We hebben geen hele maand leren reflecteren voor niets. Killing your demons betekent dat je al het negatieve dat je tegenhoudt om je volle potentieel te bereiken nu echt gaat vastpakken. To kill your demons is to face your demons. Tijd dus om eerlijk met jezelf te zijn en te zien welke handelingen, ideeën of omstandigheden ervoor zorgen dat jij niet geraakt waar je moet zijn. De cirkels van Covey zijn hier ideaal voor! Zo kan je snel bekijken op welke zaken jij nu echt een impact kan hebben. Lijst alle negatieve opmerkingen die je gekregen hebt dit jaar op en zet ze in de bijhorende cirkels. Vertelde iemand je dat je te lui bent? Daar kan je iets aan doen! Was iemand niet tevreden over een levering? Wat was daar precies het probleem? Of zoals collega Matthias tegenkwam: “Marie kwam naar mij & zei me bijna vlakaf dat ik meer uit het Re-Mind team zou kunnen halen. Ze vond dat veel collega’s niet naar hun volle potentieel werden benut. Dit kwam hard aan, maar al snel had ik door dat ze gelijk had: ik was me aan het verstoppen achter excuses in plaats van te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Meer uit mijn team halen staat nu bovenaan mijn lijst.”

Killing your demons is confronterend, maar wel heel leerrijk. Ga in gesprek met mensen die je vertrouwt, laat een doorlichting uitvoeren van je werking of lees elke klacht die je kreeg opnieuw en reflecteer. Eens we onze demonen hebben bezworen is het tijd voor de volgende stap.

Kill your darlings
Dit is een raad die schrijvers heel vaak krijgen. Kill your darlings betekent dat je uit je comfortzone stapt en je jouw lievelingszinnen, uitspraken, thema’s, handelingen durft aan de kant te zetten om iets nieuws te proberen. Waar je demonen negatieve aspecten zijn over jezelf, je bedrijf of je manier van aanpak, zijn je darlings vastgeroeste halve antwoorden op problemen. Hoogstwaarschijnlijk heb je wel ergens een Excel staan die maar half werkt, waardoor enkel jij hem gebruikt of hem kan aanpassen. Misschien laadt je gsm enkel op als je hem in een bepaalde hoek legt, waardoor je alarm al eens niet is kunnen afgaan. Misschien zit je vastgeroest in een bepaalde routine die je zoveel energie kost waardoor je ’s avonds alleen nog maar op je gsm wil scrollen. Je darlings zijn met andere woorden helemaal niet zo lief. Ze geven je alleen een vals gevoel van vertrouwdheid en berusting. Groei start waar je comfortzone nét stopt!

Kill your competition
Dit betekent niet dat we je aanmoedigen om een prijzenoorlog te starten of dergelijke. Kill your competition is een mindset. Die mindset is vaak wat een topatleet onderscheidt van een goede sporter: de eeuwige drive om beter te zijn dan anderen. Die competitie hoeft trouwens niet een persoon te zijn: je examens zijn competitie, een nieuwe markt kan je competitie zijn. Het grote verschil met de twee vorige is dat we hier kijken naar dingen buiten onszelf. Wat kunnen we doen om beter te zijn dan de competitie? Wat doen zij niet dat wij wel kunnen beginnen doen?

Start killing it
Om de drie bovenstaande stappen goed te doen, heb je wel wat tijd nodig: tijd om na te denken, lijstjes te maken, mensen te contacteren & plannen van actie op te stellen. Als je die tijd nu neemt, dan geef je jezelf een groter cadeau dan de kerstman of Sinterklaas je ooit zou kunnen brengen! Want als december voorbij is en iedereen zijn goede voornemens begint te verzinnen, ben jij al aan het bouwen op de fundering die je nu legt.

Deze weg naar groei is niet eenvoudig om alleen te starten. Heb je ondersteuning nodig voor de groei van je bedrijf? Contacteer ons dan via marie@re-mind.be of +32(0)56 29 80 70. Wil je groeien als student? Stuur dan een mail naar ann@re-mind.be of bel naar +32(0)56 29 80 70.