Fun in the sun & sweat at the desk: balans tussen studeren en amuseren richting examens

studeren

Als student is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen studeren en je amuseren. Het kan lastig zijn om de juiste balans te vinden tussen de twee. Aan de ene kant wil je graag goede punten halen en je studie serieus nemen, aan de andere kant wil je ook genieten van je studententijd en veel leuke dingen doen.

Hier zijn een aantal tips om dé perfecte balans te vinden tussen studeren en amuseren:

  • Een planning is heilig: Een planning maken is een goede manier om je dag te structureren en ervoor te zorgen dat je tijd hebt voor zowel studeren als een ontspannend momentje in de warme zon. Plan bijvoorbeeld elke dag een aantal uur om te studeren en plan daarnaast ook tijd in om bv. met je familie te barbecueën en met je vrienden naar de cinema te gaan.
  • Zet je prioriteiten op een rijtje: Het is belangrijk om prioriteiten te stellen als het gaat om studeren en plezier maken. Stel jezelf de vraag wat echt belangrijk is en wat minder belangrijk is. Als je bijvoorbeeld een belangrijk examen hebt waar je nog niet helemaal klaar voor bent, dan is het verstandiger om meer tijd aan studeren te besteden en je sociale activiteiten tot een minimum te beperken.
  • Genieten helpt: Studeren kan soms behoorlijk intensief zijn en daardoor vermoeiend werken. Daarom plan je best activiteiten in waar je echt van geniet, zoals sporten, een film kijken of een lekkere cake bakken.
  • Sluit je niet af: Sociale interactie is enorm belangrijk voor je gemoedstoestand en geestelijke gezondheid. Zet daarom zeker tijd met vrienden en familie in je planning! Het is zo belangrijk om te praten en contact te houden met mensen die belangrijk voor je zijn.
  • Stel haalbare doelen: Stel voor jezelf realistische doelen op zoals dat je na het maken van een (succesvol) examen of het afronden van een (grote) opdracht jezelf mag belonen met een leuke activiteit.

Het vinden van een goede balans tussen studeren en amuseren kan soms lastig zijn, maar door structuur en planning aan te brengen, prioriteiten te stellen en te blijven genieten van je studententijd, zul je merken dat studeren en plezier maken hand in hand kunnen gaan.

Heb je hulp nodig om die balans te vinden? Wij helpen je graag! Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.