Een succesvolle examenperiode doorlopen doe je zo.

studerend meisje

Een succesvolle examenperiode doorlopen doe je zo

Onze batterijen zijn opgeladen, sinds maandag geven we opnieuw het beste van onszelf. Zit jij ook achter je bureau te knallen? Ben je in volle voorbereiding van je herexamens? Waar je tijdens het schooljaar nog een samenhorigheidsgevoel ervaart, is dat tijdens de zomerperiode een heel pak minder: je vrienden zijn op vakantie, hebben een vakantiejob of… doen gewoon even niets. Wij delen graag onze tips om deze herexamenmaand vlot door te komen.

Reflecteer over de vorige examenperiode(s)
Eerst en vooral moet je reflecteren waar het tijdens de vorige examenperiode(s) fout liep. Je behaalde een onvoldoende voor één of meerdere vakken. Ben je te laat in actie geschoten? Miste je door ziekte een aantal lessen? Heb je te veel gefocust op een ander vak? Of heb je een examen verkeerd ingeschat? Wanneer je de oorzaak kent, kan je de juiste aanpak hanteren.

Stel een haalbare planning op

Je zit in de herexamens, maar het is ook zomervakantie. Hopelijk kon je toch een beetje van vakantie genieten, maar ook nu mag je wel wat genieten van de zomer. Stel een studieplanning op voor de volledige blok- en examenperiode en voorzie voldoende afwisseling tussen studeren en ontspannen. Op het einde van de dag mag je jezelf zeker eens verwennen met een wedstrijdje padel onder vrienden of een non-alcoholische cocktail op een zonnig terras. 😉


Check je materiaal
Planning? Check! Dan is het nu tijd om je cursusmateriaal terug op orde te krijgen. Je cursus raakte misschien wat door elkaar of je ontbreekt een aantal pagina’s. Zorg dat je al het nodige materiaal bij je hebt en druk slides of notities opnieuw af waar nodig.

Tijdens de vorige examenperiode al een samenvatting gemaakt? Gooi deze zeker niet weg. Aangezien de tijd deze keer beperkt is, kan je maar beter je eerder gepresteerde werk terug benutten.

Sociale media aan de kant
Wil je liever niet geconfronteerd worden met foto’s of filmpjes van vrienden die wél op reis kunnen en die genieten van de zomer? Neem dan misschien wat afstand van sociale media en WhatsApp. De leuke post van je vrienden kunnen jouw motivatie onderuit halen.

Heb je schrik dat de uitdagingen voor jou te groot zijn? Heb je nood aan een extra paar ogen die je vooruit helpen? Zoek je een goede studieplek of iemand die jouw vakspecifieke vragen kan beantwoorden? Ons team aan studiecoaches staat opnieuw elke dag voor jou klaar. Neem contact met ons op via telefoon 056 29 80 70 of stuur ons een bericht of een mailtje naar info@re-mind.be.

Wij knallen samen met jou door die vreselijke herexamenperiode. Start alvast met deze 4 tips om er een succes van te maken.