De paaskampen door de ogen van de kampleiding

Mathijs en Marie

Wij genieten nog even na van alle positieve reacties die we na afloop van onze paaskampen mochten aanhoren. Maar liefst 150 kinderen genoten verspreid over twee weken van een paaskamp in thema. Wij geven het woord graag aan onze collega’s Marie en Mathijs die gedurende die twee weken alles op alles zetten als kampleiding. Hoe hebben zij onze kampen ervaren en hoe blikken ze vooruit op onze zomerkampen?

Marie

Eén ding kan ik alvast met zekerheid zeggen: de kampen laten doorgaan met corona was een helse uitdaging. Op korte tijd werden de inhouden van de kampen aangepast naar zoveel mogelijk buitenactiviteiten en moesten we op zoek gaan naar extra moni’s. Met ons hele team zijn we daar  direct ingevlogen en over het uiteindelijke resultaat was ik enorm tevreden. Elk kampje had een dagplanning met de mogelijkheid voor de moni’s om lichte aanpassingen te doen, dit om zo goed mogelijk op het weer en op de wensen van de kinderen te kunnen inspelen. Ik kan alleen maar zeggen dat als je na deze toch wel drukke weken 150 lachjes op de gezichten van de kinderen kan toveren, ons werk geslaagd is. Ik blik dan ook samen met mijn collega’s vol enthousiasme vooruit naar de zomerkampen om ook deze kindjes een onvergetelijk kamp te bezorgen! Hopelijk tot snel!

Mathijs

Paaskampen organiseren in deze vreemde tijden was geen sinecure. Er was heel wat puzzelwerk
nodig om de kampen goed te laten verlopen. De groepen werden verdeeld in kleinere bubbels en de speelplaats werd ook opgedeeld. Zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak hebben we flexibel kunnen reageren. De puzzel is uiteindelijk volledig gelegd, met grote hulp van de collega’s en de moni’s. Als ik dan lachende gezichten zie bij de kinderen, teleurstelling voel bij sommige omdat ze worden opgehaald en positieve feedback krijg van ouders, dan durf ik zeggen dat we de kinderen twee topweken hebben bezorgd. Met volle goesting kijk ik al uit naar de zomerkampen! See you then!

Bij de aankomende zomerkampen kunnen kinderen van het 2de kleuter t.e.m. het 2de middelbaar zelf kun kamp samenstellen: ze combineren twee activiteiten die hen interesseren. In totaal zijn er zo maar liefst 25 combinatiemogelijkheden en 45 leeftijdsgroepen per week. Combineren kan naar hartenlust tussen Frans, Engels, toneel, sport & waterpret, ondernemen, crea, beweging, ritme & muziek, programmeren, STEM en design, foto & video.

De zomerkampen vinden opnieuw in de Sint-Paulusschool in Kortrijk plaats in de 2de en 3de week van augustus. Zin om deze zomervakantie deel te nemen aan één van de Re-Mind kampen? Meer informatie en inschrijven vind je via deze link: www.re-mind.be/kampen-2021.