Clean desk, clean mind: het belang van een clean desk

clean desk

Je hebt het misschien zelf al meegemaakt, je krijgt een heel belangrijke klant over de vloer maar je vindt de nodige documenten niet door een te grote stapel papieren of je struikelt bijna over een losliggende kabel die daar niet thuishoort.

Een opgeruimde bureau is van essentieel belang. Deze blog kan daarbij helpen, ontdek hoe een georganiseerde werkplek bijdraagt aan het succes op de werkvloer.


Wil je een propere werkplek maar weet je niet hoe? Hier zijn enkele tips die jou hierbij zullen helpen:
Gebruik opbergmiddelen: Investeer in lades, organizers en bakjes om kleine items op te bergen en je bureau netjes te houden.

Regelmatig opruimen: Maak je bureau regelmatig schoon met een doekje om stof en vuil te verwijderen.

Label opbergmiddelen: Label dozen en opbergmiddelen met een goede benaming zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt.

Gebruik kabelgoten of kabelbinders: Je kan je bekabeling van een computer of printer netjes verbergen. Zo voorkom je ook dat je erover zou vallen.

Digitale documenten: Hou zoveel mogelijk documenten digitaal bij, zo heb je minder papieren op je werkplek en is de kans dat er papieren verloren gaan kleiner.

Geef alles een vaste plek,  zo weet je waar het thuishoort wanneer het niet op zijn vaste plek ligt.


Nu je deze waardevolle tips hebt, kan ja enthousiast aan de slag gaan met het organiseren van je bureau. Naast het bevorderen van efficiëntie, draagt een nette werkplek ook bij aan een positieve gemoedstoestand.


Laten we ook enkele voordelen van een opgeruimd bureau meegeven:
Verbeterde Concentratie: Een opgeruimd bureau minimaliseert afleidingen, waardoor je je beter kunt concentreren op de taken voor handen.

Efficiëntere Werkomgeving: Een georganiseerd bureau maakt het gemakkelijker om benodigdheden te vinden, waardoor je kostbare tijd bespaart en efficiënter kunt werken.

Stressvermindering: Een opgeruimde omgeving draagt bij aan een gevoel van controle en vermindert stress. Het creëert een rustige werkplek die de geest kalmeert.

Professionele Uitstraling: Een georganiseerd bureau straalt professionaliteit uit. Het maakt een goede indruk op collega's, klanten of werkgevers die je werkplek bezoeken.

Opzoek naar de juiste balans? Of heb je eerder nood aan extra coaching in jouw bedrijf om alles in goede banen te leiden?  Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.