Het belang van evaluatie na een examenperiode

studenten

Evaluaties na je examenperiode. Tijdverspilling toch? De examens zijn al achter de rug en het is tijd voor vakantie. Als je punten goed zijn ben je goed bezig, zijn ze wat minder dan werk je gewoon harder het volgende semester. Maar wat als we je vertellen dat het allesbehalve verspilling is van tijd, ongeacht je uitslag?

Je examens zijn achter de rug en het moment van de waarheid is aangebroken, je punten. Je examens gingen goed en toch zit er een onvoldoende tussen. Hoe komt dit? Heb je niet genoeg geleerd, dacht je de leerstof beter onder de knie te hebben, …? Je blijft achter met enkele vragen. Vragen die eigenlijk heel gemakkelijk kunnen worden beantwoord. Hoe? Door naar het evaluatiemoment te gaan.

Het biedt je de kans om samen met je leerkracht je examen in te kijken en te kijken hoe je examen wordt beoordeeld. Je kan vragen stellen, uitleg krijgen en je kan er ontdekken waar je al goed in bent en belangrijker waar je nog kan bijspijkeren voor een volgende examenperiode. Verder geeft je leerkracht of docent je vaak handige tips mee om het voor een volgend examen anders aan te pakken.

Heb je geen onvoldoendes? Dan nog is het een goeie manier om te zien wat je sterke en zwakke punten zijn. Waar kun je meer aan werken? Wat lukt nu vlot? Je (school)carrière zit er nog niet meteen op. Het is dus een serieuze meerwaarde om je minder sterke punten te vinden en hieraan te kunnen|willen werken.

Wil jij verder aan de slag met de evaluaties die je hebt gekregen maar weet je niet hoe? Re-Mind staat voor jouw paraat om hulp op maat aan te bieden om zo het optimale uit jezelf te halen! Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.