5 manieren waarop een coach je kan helpen bij examencommissie- voorbereiding

coach

Wanneer studeren moeilijk wordt, overweeg je misschien examens af te leggen bij de examencommissie. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om de hulp van een coach in te schakelen. Deze begeleider biedt niet alleen vakinhoudelijke ondersteuning, maar toont ook je sterke punten en biedt persoonlijke begeleiding. In deze blog vind je 5 manieren hoe een coach je kan helpen ter voorbereiding op de examencommissie.

  1. Het maken van een planning

Een coach kan ondersteuning bieden bij het maken van een studieplanning die specifiek is afgestemd op de doelen van het examencommissieprogramma. Zo zal de coach onder andere tips kunnen geven zoals: stel duidelijke doelen, maak realistische tijdschattingen, plan pauzes in, beloon jezelf,…

  1. Één-op één-begeleiding

Een coach biedt één-op-één sessies aan om jou specifieke behoeften en uitdagingen in kaart te brengen. Hierdoor kan de coach gepersonaliseerde begeleiding bieden en je helpen bij het overwinnen van obstakels. De coach leert jou heel goed kennen en kan zo inspelen op je behoeften.

  1. Motivatie en zelfvertrouwen

Het voorbereiden van een examencommissie kan stressvol zijn. Een coach kan je ondersteunen en je motivatie bevorderen door taken te geven die variëren en zelfvertrouwen opbouwen. Een coach kan positieve feedback geven en helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset.

  1. Doelgerichte aanpak

Samen met jou kan de coach concrete doelen stellen voor de voorbereiding. Door doelgericht te werken, kan je gestructureerd en gericht studeren, wat de efficiëntie van de voorbereiding kan vergroten. Je gaat aan de slag met vooropgestelde doelen. Zo kan de coach bijhouden op welke doelen je nog moet inzetten en welke doelen er al vlot gaan.

  1. Stressmanagement en ontspanningstechnieken

Een coach kan je technieken aanleren voor stressmanagement en ontspanning, zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness of andere strategieën. Het vermogen om stress te beheren is belangrijk voor een goede prestatie tijdens een examen. Zo is het ook nodig om regelmatig pauzes in te lassen bij het leren, maken van opdrachten,…

Overweeg je om een examencommissietraject te volgen? Of wens je om andere hulp te krijgen tijdens het studeren? Neem contact met ons op via info@re-mind.be of bel ons op 056 29 80 70. We staan klaar om je te helpen.