De beste voornemens voor jouw KMO

Vergaderen

De meeste goede voornemens zijn persoonlijke zaken: gewicht verliezen, stoppen met roken, meer nee leren zeggen zijn enkele van de klassieke voorbeelden. Hier en daar worden ook goede voornemens gemaakt op professioneel vlak (kijk eens op onze Instagram & Facebook bijvoorbeeld). Maar goede voornemens voor heel je bedrijf? Daar zijn pas voordelen uit te halen! We sommen enkele van de belangrijkste op:

  1. Leer delegeren – het idee dat je als zaakvoerder alles alleen moet aankunnen, is niet meer haalbaar. Leren de juiste prioriteiten stellen is belangrijk! Bij welke processen zou je alleen een controlerende rol kunnen uitvoeren? Welke taken zijn wel dringend, maar niet belangrijk genoeg dat jij je er mee bezig houdt?
  2. Leer je cashflow beheersen – een goede cashflow is een van de voornaamste redenen van succes voor heel wat KMO’s. Helaas heeft niet elke ondernemer de nodige financiële kennis om die cashflow te beheersen.
  3. Leer je digitale aanwezigheid te boosten – Of je nu een beenhouwer, een hippe koffiebar of een bouwbedrijf bent, een online aanwezigheid is tegenwoordig een must. Zorg dat je op de juiste kanalen zit, je de juiste tools gebruikt en de juiste doelgroep aanspreekt zodat al die tijd & moeite niet verloren gaat.
  4. Leer je personeel goed aanpakken – de noden en wensen van werknemers zijn sterk aan het veranderen. Het aanbod aan jobs ook. Door je personeel goed te leren aanpakken hou je waardevolle krachten aan boord, zonder je doelstellingen uit het ook te verliezen
  5. Als iets niet werkt, stop er dan mee – Dit betekent niet dat je meteen al je activiteiten moet stoppen als je een minder resultaat neerzet. Leer naar je producten, onderdelen van je producten, je marketing, je personeel kritisch te kijken en overboord te gooien wat niet oplevert
  6. Leer beter communiceren – de kracht van woorden kan bergen verzetten: mensen motiveren, klanten werven, problemen oplossen; het loopt allemaal makkelijker met de juiste woorden op de juiste plaats.

Het voornemen dat aan de basis ligt van alle bovenstaande:
Leer nieuwe vaardigheden!

Ben je van plan om (een van) deze voornemens op de planning te zetten? Check dan zeker de blog van vorige week met tips & tricks hoe je jouw voornemens kan doen lukken! Heb je liever een persoonlijk plan van aanpak, of andere zaken waarover je wil bijleren? Neem dan contact op met marie@re-mind.be of bel haar op via 056 29 80 70.