Apps die je helpen bij het studeren.

apps

Het klinkt nogal tegenstrijdig: apps kunnen je helpen bij het studeren. Is het niet net de gsm die voor afleiding zorgt, de concentratie verlaagt en ervoor zorgt dat een studiemoment niet ten volle benut wordt? Toch kunnen de juiste apps helpen om de concentratie te verhogen en de afleiding van de smartphone te verkleinen.

Focus

De hele dag door ontvang je op je gsm notificaties. Wil je deze allemaal in één keer afzetten zodat je ongestoord kan verder werken? Download dan een app zoals Study Bunny of FLIP die je helpen om te focussen. 

Tijdstrackers & productiviteitsmeter

Heb je het gevoel dat je altijd tijd te kort komt? Of weet je niet goed hoe je je tijd nuttig kan indelen? Tijdstrackers en productiviteitsmeters kunnen in kaart brengen hoeveel tijd je besteed aan een vak en hoeveel van je geplande uren nog overschieten. Toggl en Smarter Time zijn twee goede tijdmeters.

Let op! Zorg dat de app ook niet té veel kan, anders gaat er meer tijd op in het instellen van taken. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Drink water & work out!

Wanneer je studeert is het ook belangrijk dat je gezond leeft en de nodige beweging krijgt. Een tijdje geleden deelden we enkele lekkere en gezonde tussendoortjes. Wil je zeker zijn dat je voldoende water drinkt? Download dan een water-app. Heb je niet veel tijd om te bewegen? De Seven Minute Work Out is een korte maar krachtige work out. Wil je liever wat rust? Gebruik dan een meditatie- of yoga-app.

Te vaak op je smartphone bezig zijn komt je studies sowieso niet ten goede. Denk je dat je de verleiding van je gsm niet aankan? Kies er dan gewoon voor om je gsm in een andere ruimte te leggen en gebruik deze enkel in je pauzes.

Zin in nog extra tips? Lees dan zeker onderstaande blogs. Corona vroeg de voorbije maanden grote inspanningen van jouw als student. Loopt je planning in het honderd of heb je nog vakspecifieke vragen doordat je weinig les kreeg? Neem dan zeker contact met ons op. We bouwen graag mee aan een goede afsluit van het schooljaar.