5 tips om een nieuwe taal te leren

leren

Een nieuwe taal leren vraagt tijd en motivatie en meerdere talen kunnen spreken blijft een belangrijk pluspunt zowel tijdens je studies als op de werkvloer. Het lijkt soms een onbegonnen klus om een vreemde taal onder de knie te krijgen maar met deze 5 tips gaat het alvast een stuk vlotter.

  1. Gebruik de taal die je wil leren zoveel mogelijk. Televisie en internet zijn eindeloze bronnen. Door vaak in contact te komen met de taal die je probeert te leren ga je cognitief aan de slag zonder veel inspanning.
  2. Leer uitdrukkingen en woordgroepen, geen losse woorden. Op deze manier is het een pak makkelijker om de hele uitdrukking in één keer te onthouden. Het helpt ook om woorden te koppelen aan specifieke situaties zoals jezelf voorstellen of smalltalk over het weer.
  3. Herhalen, herhalen, herhalen. Zoals besproken in de vorige blog vergeten we 80% van wat we leren binnen de 24 uur. Herhaling is dus de sleutel tot succes. De eerste tip helpt je hier al bij indien je er alert mee bezig bent. Onderzoek wijst namelijk uit dat je een woord zeven keer in een andere context moet plaatsen voor je het echt kent.
  4. Zoek mensen op die de taal spreken en wees niet bang om fouten te maken. Je verstaanbaar maken in een vreemde taal lijkt dan misschien wel wat eng, maar eens je het onder de knie krijgt wordt het pas echt leuk! Je mening kunnen overbrengen en contacten leggen zijn heel waardevol ook al gaat dat misschien niet altijd meteen perfect.
  5. Ga aan de slag met een professionele taaltrainer. Aan de hand van een lesplan en begeleiding op maat kan een coach je helpen je doelen binnen een taal te bereiken. Zo helpen onze coaches aan het bijspijkeren van algemene kennis tot het instuderen van specifieke vakterminologie.

Heb jij nood aan coaching voor Frans, Engels, Duits of een andere taal? Onze coaches kunnen je verder helpen zowel tijdens je studies als later in het werkveld. Neem contact op via 056/29 80 70 of info@re-mind.be.