Wij gaan digitaal!

skype

Om 12u gaan de nog strengere maatregelen van kracht waardoor ook Re-Mind genoodzaakt is zijn werking aan te passen om de strijd tegen het coronavirus te kunnen winnen. Net nu leerlingen, studenten, ouders, bedrijfsleiders en ondernemingen onze hulp nog meer nodig hebben dan anders, lijkt het ons niet opportuun onze volledige werking stil te leggen tot 5 april. Wat we wel doen? We gaan digitaal! Zo kunnen we in deze moeilijke tijden toch de nodige coaching aanbieden aan wie het nodig heeft.

De deuren van onze filialen blijven dicht en wie op kantoor komt werken volgt hierbij de nodige maatregelen van social distancing héél nauwkeurig op. De gezondheid van eenieder primeert. Toch hoeven we niet te panikeren. Zolang iedereen de afspraken naleeft, komen we hier wel doorheen, samen. Samen tegen corona. 

Digitale coaching, wat houdt dat precies in? 

Heb jij de komende weken vakspecifieke bijles, studiebegeleiding of businesscoaching bij ons ingepland? Dan werd je in de loop van de voormiddag gecontacteerd om vanaf woensdag 18 maart, 12u over te schakelen van fysieke op digitale coaching. Onze coaches maken hierbij gebruik van Skype. Dankzij de verschillende tools: audio, video, scherm én documentdelen, kan deze coaching vlekkeloos verlopen. Extra materiaal, oefeningen, weekplanningen, overzichten met tips en tricks kunnen nog steeds gedeeld worden: of via Skype of via klassiek mailverkeer. 

Net nu is het zo belangrijk om je coaching verder te zetten. 

De minister van onderwijs en alle scholen zijn duidelijk: het is nog géén vakantie! Hoewel er geen nieuwe leerstof gegeven mag worden en er ook geen quotering mag gebeuren die invloed heeft op de resultaten van de leerlingen, is het toch van essentieel belang om de nodige opdrachten uit te voeren. Wie nu gedurende vijf weken niets doet, zal onvermijdelijk achterop hinken eenmaal de scholen terug open gaan… en dan zal het plots snel gaan: op slechts enkele weken tijd zal van elke leerling verwacht worden klaar te zijn voor de eindexamens. 

Maak gebruik van de digitale coaching om je planning op te volgen, hulp te vragen bij moeilijke leerstof en extra oefeningen te maken om zo de nodige leerstof en kennis fris in het geheugen te houden. 

Wat met onze leerlingen examencommissie?

Ook bij de examencommissie zijn de examens uitgesteld tot 20 april. Dit betekent dat leerlingen momenteel geen examens kunnen gaan afleggen, maar ook dat ze heel wat examens op een korte periode zullen moeten maken. Om ervoor te zorgen dat ook zij optimaal voorbereid zijn, krijgen ze digitale coaching via Skype door ons vast coachteam. Hun ritme wordt dus niet aangepast, ze blijven zich voorbereiden op de de geplande examens maar dan digitaal

Een uitdaging voor elke hogeschoolstudent

Ook voor studenten hoger onderwijs zijn het spannende tijden. Van hen wordt verwacht om de leerstof van maar liefst 3 weken - wat 25% van het semester is - zelfstandig in te studeren. Een opdracht dat niet voor iedereen even evident is. Sta jij voor deze uitdaging en zie je het bos door de bomen nu al niet meer? Vraag hulp aan je studiecoach om een haalbare planning op te stellen, uitleg te vragen waar nodig en checkmomenten in te plannen. 

Ondernemingen strijden tegen Corona 

Heel wat ondernemingen moeten hun werking aanpassen of stilleggen. Dit brengt heel wat administratieve, communicatieve en organisatorische uitdagingen met zich mee. Daarnaast duiken ook nog heel wat vragen op over het financiële aspect en wat er moet en kan gebeuren met het personeel. Onze businesscoaches volgen alle maatregelen nauwgezet op en helpen jullie graag met de nodige informatie. Net nu kan coaching het verschil maken. Bereid je onderneming nu al voor om binnen enkele weken met beperkte schade terug aan de slag te kunnen gaan. 

Ons kantoor blijft telefonisch & via mail bereikbaar van maandag t.e.m. zaterdag van 8u30 tot 18u. Ons vast coachteam steekt jullie graag een extra digitaal handje toe. Samen gaan we de strijd aan!