VIVES Onderneemt ondersteunt student-ondernemers

Vives onderneemt

Studeren is geen gemakkelijke taak, als je daar dan ook nog eens ondernemen bijneemt, dan is het puzzelen om de balletjes in de lucht te houden. Bij Re-Mind ondersteunen we studenten én ondernemers, maar ook de combinatie van die twee komt bij ons langs als coach óf als coachee. Ook Vives Onderneemt weet hoe belangrijk het is om je te laten begeleiden en zet zich daarom elke dag in voor student-ondernemers. Deze week nemen we niet zelf het woord, maar neemt Evy Declercq de blog even over.

Je studies met een eigen onderneming combineren zit in de lift! En inderdaad, ook bij VIVES merken we dat steeds meer studenten die sprong naar het ondernemerschap wagen.

Een laagdrempelig aanspreekpunt

Hogeschool VIVES zet met VIVES Onderneemt al ruim 7 jaar in op ondersteuning om studeren en ondernemen te combineren. Student-ondernemers kunnen bij de een team van enthousiaste business coaches terecht voor 1-op-1 coaching. We merken dat dit veilige, objectieve & laagdrempelige aanspreekpunt binnen de schoolmuren voor hen zeer belangrijk is. Eens de studenten voldoende zeker zijn, hun opstart mooi in kaart hebben, proberen we hen ook buiten die veilige muren van VIVES te laten connecteren met relevante partners.

Ecosysteem met partners

VIVES onderneemt wordt mede gefinancierd door het Vlaams Agentschap van Innoveren en ondernemen (VLAIO) en is een onderdeel van het ecosysteem voor jong ondernemerschap van Start@K in stad Kortrijk en Turbo in Stad Brugge. Dankzij die ecosystemen werken we enerzijds samen met alle andere hoger onderwijsinstellingen in West-Vlaanderen en beschikken we anderzijds over een zeer rijk netwerk aan partners naar wie we onze student-ondernemers vlot kunnen doorverwijzen. Via interessante overkoepelende events brengen we die student-ondernemers met elkaar in contact en laten we ze elkaar inspireren.

Verschillende studierichtingen

We helpen ondernemende studenten uit alle studierichtingen. De ideeën van studenten liggen soms in het verlengde van hun studies, maar zeker niet altijd! Heel vaak vloeit een idee ook voort uit een uit de hand gelopen hobby. Ook die studenten die gewoon zeer ondernemend ingesteld zijn en vanuit dat gevoel een idee zoeken, krijgen we vaak over de vloer.

Ondernemende vaardigheden

Naast het letterlijke ondernemerschap is er ook  aandacht voor studenten die ondernemend handelen. Want ook iemand die een boek heeft geschreven en dat wil uitgeven, iemand die een event organiseert voor een goed doel of iemand die een idee heeft in de sociaal culturele sector, gebruikt heel wat ondernemende vaardigheden. Zij zien zichzelf niet als ondernemer, maar zijn wel zeer ondernemend bezig!

Met VIVES Onderneemt ondersteunen we alle ondernemende studenten, brengen ze in contact met elkaar en relevante partners.

Samen, voor en door, student-ondernemers

Samen voor meer en sterkere ondernemers!

Daar gaan we voor!

Evy Declercq, businesscoach bij VIVES Onderneemt


Meer weten over VIVES Onderneemt? Surf naar: https://www.vives.be/nl/onderzoek/vives-onderneemt