Vijf voordelen van een zomerkamp

kampen kortrijk

Het einde van het schooljaar is in zicht. Eerst moeten we nog die vervelende examens overbruggen en dan is het tijd voor… vakantie. Tijdens de eerste 2 weken van juli en de 2de en 3de week van augustus organiseren wij kampen voor kinderen van het 2de kleuter t.e.m. het 2de middelbaar, maar waarom zou jij jouw kind op kamp sturen? De lijst aan voordelen is eindeloos, maar wij zetten even de 5 belangrijkste op een rijtje.

Een volwaardige vakantie beleven

Op kamp kom je in een nieuwe omgeving terecht met nieuwe mensen. Gedurende een hele week wordt je ondergedompeld in activiteiten vol creativiteit, sport, spel en plezier. Alle kinderen hebben de tijd van hun leven. Een ervaring die ze nooit meer vergeten.

Geen afleiding van smartphone, televisie of tablet

Op kamp zetten we in op 100% plezier en blijven smartphones, televisies en tablets aan de kant. We zetten in op leuke activiteiten in groep en blijven weg van alles dat een scherm heeft. Natuurlijk maken we wel een uitzondering voor het kamp programmeren.😉

Werken aan sociale vaardigheden

Tijdens de activiteiten leer je respect hebben, samenwerken en communiceren met elkaar op een leuke manier. Op kamp leer je heel wat nieuwe mensen kennen. Aangezien je al weet dat jullie tijd samen beperkt is, liggen de sociale verwachtingen lager, ben je ongeremder en maak je gemakkelijker vrienden. Ook de leuke groepsactiviteiten in een ongedwongen sfeer, maken het gemakkelijker om vrienden te maken.

Het is gewoon handig als extra opvang

We moeten het toegeven, een zomerkamp is gewoon ook handig als opvang. Tijdens de zomer moeten er soms 5-6 weken opvang gezocht worden. Wat is er dan leuker dan een zomerkamp waarop de kinderen zich kunnen uitleven?

Leren van nieuwe vaardigheden en activiteiten

Vaak doen kinderen op kamp activiteiten die ze thuis niet doen. Leren programmeren, wetenschappelijke proefjes uitvoeren, leuke kunstwerkjes knutselen, een waterparcours bouwen… Noem maar op. Allemaal vaardigheden en activiteiten waar ze niet elke dag mee in contact komen, maar waaruit ze wel heel wat kunnen leren.

Bij de aankomende zomerkampen kunnen de kleuters kiezen uit 6 leuke kampthema’s. De oudere kinderen kunnen zelf hun kamp samenstellen. Zo zijn er maar liefst 32 combinatiemogelijkheden. Combineren kan naar hartenlust tussen Frans, Engels, toneel, sport, waterpret, ondernemen, programmeren, crea en STEM & wondere wetenschap.

Zin om deze zomervakantie deel te nemen aan één van de Re-Mind kampen in Kortrijk? Ontdek ons volledige aanbod via: www.re-mind-kampen.be/zomerkampen.