Van sporten leer je groeien

Axelle aan de bar

Discipline, het managen van motivatie, het belang van (tussen)doelstellingen en hoe je omgeving je resultaten beïnvloedt zijn essentieel als je als mensen wil groeien. Sport in welke vorm dan ook heeft een grote positieve impact op die vaardigheden. Het oude spreekwoord ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ blijft ook in deze moderne tijden gelden. Axelle haar training voor de marathon leerde haar al die vaardigheden.

Axelle aan het woord.

De impact van jezelf doelen opleggen is niet te onderschatten: de weg naar het einde van de examenperiode, het implementeren van een nieuw proces of in mijn geval de finish van een marathon bereiken. Zonder doel werk je niet efficiënt en zie je vaak het nut van bepaalde stappen niet in.

Met het vastzetten van een doel kan je heel concreet werken en tussendoelstellingen vastzetten die vooral meetbaar zijn. Die tussendoelstellingen zijn de sleutel tot discipline. Dankzij die tussendoelstellingen kan je meer succeservaringen meepikken.

Het ervaren van kleine succeservaringen onderweg die samen leiden tot grote successen geven de motivatie om door te gaan en niet te stoppen. De afstanden die tijdens de looptrainingen steeds groter worden of de gewichten die zwaarder worden in de fitness zijn telkens kleine succeservaringen die mij die extra duw geven om niet op te geven. 

Dit helpt om discipline te kweken. Ik heb niet altijd zin om te gaan lopen en/of vroeg op te staan om naar de fitness te gaan. Maar ik weet dat het iets is dat ik moet doen als ik resultaten wil bereiken. Bij groeien is dit juist hetzelfde: Je hebt ook niet altijd zin of de motivatie om je neer te zetten aan je bureau. Maar je weet dat het iets is dat je moet doen om resultaten te bereiken.

Als laatste en misschien ook wel een van de belangrijkste is het belang om jezelf te omringen met mensen die je steunen. Op sportief vlak is dat bv. met mensen die dezelfde sport uitoefenen of gewoon mensen bij wie je eens kan uitblazen als het even niet goed gaat. Anders kan dit een heel eenzaam avontuur worden en is het moeilijker om die successen te mee te maken.

Zoek je naar die goede omgeving om je successen verder te zetten? Wij staan voor je klaar. Contacteer ons via info@re-mind.be of via 056 29 80 70.