Ondernemen is topsport

ondernemer sport

Wil je als topsporter succes bereiken? Dan is één of meerdere doelen uitstippelen en je daaraan houden een van je grootste drijfveren. Houd daarbij rekening dat iedereen een algemeen doel kan stellen zoals ‘de snelste hardloper van de wereld’ worden. Als je je plan specifiek maakt, het uitwerkt en je vervolgens aan de strategie houdt, zijn je slaagkansen het grootst. Bij een ondernemer is dat niet anders. Een algemeen doel, zoals ‘de grootste in mijn sector worden’, zal je niet ver (genoeg) brengen. Een gestructureerde strategie daarentegen zal je onderneming een voetje voor geven.

Een heftige blessure? Of een financiële terugslag? Tegenslagen komen in allerlei soorten en maten. Niemand wordt hierin gespaard, niet de topsporters en niet de ondernemers. Het is aan jou om die te overwinnen. Een krachtig doorzettingsvermogen is van het allergrootste belang bij beiden.

Daaraan gekoppeld is de drang om jezelf te ontwikkelen. Je wil jezelf altijd blijven verbeteren en neemt ook elke kans op je pad. Van een strikte work-out-routine tot een strakke productieplanning; je doet er alles aan om beter te worden. Want voor zowel topsporters als voor ondernemers geldt: stilstaan is achteruitgaan.

Achter elke topsporter staat een sterk team, zodat hij niet alles alleen hoeft te doen. Denk aan kinesisten, masseurs, sportpsychologen... Ze doen er alles aan om die persoon te helpen groeien in zijn vak.

Waarom zou jij dan als ondernemer alles zelf doen? Je hebt misschien al personeel aangenomen of mensen die je privé steunen, maar heb jij al iemand die jou helpt met groeien? Wij staan voor je klaar. Contacteer ons via info@re-mind.be of via 056 29 80 70.