“Ik wil verder studeren, maar ik weet nog niet wat.”

verder studeren

Waarschijnlijk geniet je momenteel van de langste zomer ooit: festivalletjes meepikken, nog een reisje plannen, veel Netflix kijken en afspreken met vrienden. Het was tot nu toe alvast een zalige zomer. Maar met september in het vooruitzicht, wordt het misschien toch tijd om een studiekeuze te maken. Zou bovenstaande uitspraak van jou kunnen komen? Dan geven we je graag enkele tips om nog voor de start van het academiejaar een studiekeuze te kunnen maken.

Doe de test

Heb je helemaal geen idee welke weg je wil inslaan? Doe dan misschien eerst een test die peilt naar je interesses, talenten en vaardigheden. Op die manier heb je een beter beeld van de studierichtingen die bij jou zouden kunnen passen. Bij die shortlist aan opleidingen kan je dan je zoektocht verder zetten.

Ga naar de infodag(en)

Twijfel je tussen een aantal studierichtingen of heb je geen idee op welke hogeschool of universiteit je de opleiding wil volgen? Neem dan zeker eens een kijkje op de websites van de verschillende scholen op zoek naar hun infodagen. De meeste hogescholen organiseren nog een infodag op de campus begin september. 

Praat met andere studenten over hun studiekeuze

Wat ook kan helpen is praten met andere studenten over hun ervaring(en). Misschien ken je wel iemand in je omgeving die een opleiding volgt die jou wel interesseert. Ken je zelf niet meteen iemand? Vraag dan zeker eens rond of zet een zoekvraag op je sociale media. De wereld is kleiner dan je denkt. Wedden dat er iemand is die je via via op weg kan helpen?

Praat met een studiecoach

Geraak je er zelf toch niet aan uit en heb je het gevoel dat je omgeving je tegenstrijdige informatie of advies geeft? Kom dan eens praten met een studiecoach van Re-Mind. Samen met jou zoeken ze welke opleiding(en) bij je zou(den) passen. Vanuit een objectief standpunt reflecteren ze samen met jou over vaardigheden, talenten, interesses en studiehouding. Een afspraak maken voor begeleiding bij je studietraject kan via info@re-mind.be of 056 29 80 70.

En… vroeg of laat moet je de sprong toch eens wagen. Blijf niet twijfelen, maar hak de knoop door. Hoe dan ook zal je veel bijleren. 😉