Het belang van coaching

Marie

Coaching is een containerbegrip. Het is niet meer duidelijk wat een coach nu exact is en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een life coach en een personal coach. Wat is coaching nu precies en waar liggen de nuances binnen coaching?

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van professionele begeleiding die erop gericht is de coachee in een positieve zin te begeleiden op persoonlijk of werkvlak, dit in een evenwaardige één-op-één relatie van de coach met de coachee/het team. Met andere woorden kan iedereen die een positieve bijdrage aan iemand levert in een relatie waarbij beide personen evenwaardig zijn, als coach worden beschouwd.

Zo zorgt een personal coach voor een positieve bijdrage op persoonlijk vlak, zij motiveren en stimuleren bv. mensen in hun sportieve doelen. Een businesscoach helpt jou en je bedrijf groeien. kortom geeft een coach gericht advies om zo jouw vooropgestelde doelen te bereiken.

Waarom is coaching zo hip ?

Heel wat mensen waaronder ook ondernemers willen hun prestaties steeds verbeteren en zijn getriggerd om nieuwe dingen te leren en sneller te werken. Coaching zorgt ervoor dat de coachee zich gaat ontwikkelen en ontplooien in ruimere zin.

Welke meerwaarde kan coaching jou bieden?

Coaching kan ervoor zorgen dat je jezelf gaat ontplooien. Je leert hoe je op de meest efficiënte manier opdrachten kan aanpakken of dit nu gaat over nieuwe leerstof beheersen, een verzekering afsluiten of een offerte opmaken. Daarnaast ligt er een steeds grotere druk op onszelf en willen we steeds complexere doelen bereiken.

Waarom coaching voor ondernemers en werknemers interessant is?

Coaching, advies en opleidingen kunnen ondernemingen en werknemers laten groeien. Zo kan je via coaching de nodige skills op korte termijn vergaren in een realistische setting. Via maatwerk kan je dan ook aan de slag wanneer en waar je maar wilt, afhankelijk van jouw nood en wens.

Wat businesscoaching voor mij betekent?

Als business strateeg bij Re-Mind leer ik nog steeds elke dag bij. Je zou kunnen zeggen dat ik gecoacht word door zowel het managementteam als mijn medecollega’s. Daarnaast biedt coaching aan bedrijven zeker en vast een meerwaarde in de groei van het bedrijf. Persoonlijke verwezenlijkheden kunnen namelijk ook bijdragen aan de gehele werking van het bedrijf. Kortom is investeren in coaching zeker geen weggesmeten geld, maar een investering in jezelf en je werknemers. Ik raad dan ook alle ondernemers aan om te investeren in zijn/haar werknemers, om niet enkel de bedrijfscultuur te verbeteren, maar om de hele onderneming aan zich verder te laten ontwikkelen.