Examencommissie bij Re-Mind

geslaagd

Niemand weet dit beter dan wij dat een examencommissietraject starten een strakke planning en een nuchtere kijk op haalbaarheid nodig heeft. De examencommissie is een alternatieve manier om je middelbaar diploma te behalen als het om de een of andere reden net zo vlot verloopt op school. Het is een ingrijpende verandering in hoe je zal studeren, want je krijgt geen toetsen meer, je examens zijn het hele jaar door en bovendien leer je voor twee schooljaren in een keer. Het eerste voordeel van ondersteuning door ons start dus al vóór je eerste les bij ons: in een vrijblijvend intakegesprek denken we mee met jou en geven we je een eerlijke en realistische inschatting van timing, richting en haalbaarheid.

Eens het plan is bepaald, dan bekijken we samen welke soort ondersteuning je nodig hebt. We bekijken of je een fulltime of parttime traject nodig hebt ofwel dat het voldoende is om tot bij ons te komen voor studiecoaching voor enkele vakken. Wie voor een fulltime traject kiest, wisselt 1-op-1 coaching af met studie waarin de geziene leerstof herhaald wordt of extra oefeningen gemaakt worden.  Parttime leerlingen volgen enkel coaching en verwerken de leerstof thuis zelfstandig, met aansturing van onze vakverantwoordelijken. Zo krijg jij altijd onderwijs perfect op jouw maat en jouw doelstellingen.

Die vakverantwoordelijken zijn échte sleutelfiguren. Op basis van hun feedback wordt er elke week een persoonlijke planning opgesteld die na evaluatie ook kan worden bijgestuurd. Bovendien houden ze de vinger aan de pols en passen ze voortdurend het lesmateriaal aan naar de verwachtingen van de examencommissie. Maar ze kijken ook verder dan je middelbare diploma. Je wordt niet klaargestoomd door de antwoorden op de laatste circulerende vragen vanbuiten te leren: je zal de inhouden op het einde van het traject écht onder de knie hebben.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog het feit dat we de je begeleiden naar het examen. Zo kunnen tot op het laatste moment vragen beantwoord worden of kan de student gerust gesteld worden. Bovendien heb je jouw eigen lokaal en gezamenlijke pauzes met de andere studenten. Zo krijg je alle voordelen van een ‘normale’ school, met daarbovenop de voordelen van 1-op-1-onderwijs.

Ben je aan het overwegen om aan de examencommissie te starten, maar heb je schrik om het allemaal te moeten doen? Profiteer dan van onze expertise en kom op een vrijblijvend intakegesprek. Boek vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek waarin je nog meer details krijgt over onze werking of lees eerst nog even alles na in onze brochure die je hier kan downloaden.