Een goede coach houdt je in balans

balans

Een goede balans vinden tussen je job of je studies en je vrije tijd, het is niet gemakkelijk. Steeds meer mensen slagen er niet meer in om de combinatie haalbaar en in balans te houden. Je leven in balans krijgen, dat kan je zelf, maar het vraagt net zoals trainen voor een sport wel wat oefening. Een coach kan je hierbij helpen.

Balanceren moet je leren

Een coach kan je helpen om specifieke en realistische doelstellingen op jouw maat te leren maken. Hij kan je ook helpen met het maken van een uitgebreide planning om je tijd efficiënter in te delen of een assertiviteitstraining om je grenzen beter te leren bewaken en deze te communiceren naar anderen.

Die planning en grenzen moeten dienen als de horizontale stok die je in evenwicht houdt op de balanceerkoord. Ze brengen stabiliteit en zijn een hulpmiddel om steeds op terug te vallen wanneer nodig.

Moe maar voldaan

Het verliezen van je balans kan vaak leiden tot een gevoel van angst, overprikkeling of in serieuzere gevallen zelf tot een burn-out. Om dit te voorkomen brengt een coach ook een gezonde portie zelfvertrouwen en motivatie naar de tafel. Ze helpen bij de eerste stap zetten naar het aanpassen van werkmethodes en terug op zoek te gaan naar de perfecte balans die jij nodig hebt.

Het hele systeem werkt als een soort cyclus. Werk je een taak of werkdag af op een efficiënte manier, dan volgt er een gevoel van voldoening. Door dit gevoel wil je de volgende taak of de volgende werkdag ook op een efficiënte manier aanpakken met als gevolg opnieuw een voldaan gevoel, enzoverder.

Waarom dit gevoel van voldoening gepaard gaat met balans? Dat ligt vaak aan de aard van het gevoel. We somden de aanstokers van voldoening even voor je op:

  • Motivatie: wanneer je tevreden bent over je prestaties zal je de volgende keer nog productiever aan de slag gaan doordat je motivatie steeds hoger komt te liggen.
  • Efficiëntie: niets geeft meer voldoening dan een werk op tijd af hebben. Dit is in 99% van de gevallen een gevolg van het toepassen van een efficiënte werkmethode.
  • Stressvermindering: eindelijk is dat slopende werk van de baan waar je al nachten van wakker ligt. Stress valt van je schouders en ontspannen is nu echt mogelijk!

“Weinig stress, een sterke motivatie en een efficiënte werkmethode: de perfecte combinatie voor een gezonde dosis voldoening en zelfvertrouwen.”

Balancerend naar de toekomst

Net zoals bij balanceren ben je constant op zoek naar het perfecte evenwicht. Momenteel kan het de combinatie van vrije tijd en studies of werk zijn of misschien jongleer jij wel met drie ballen en komt hier ook nog een gezin bij kijken. Om maar te concluderen: balanceren doe je nog voor je hele leven, je begint er dus best vroeg aan.

Ben je zelf nog steeds op zoek naar de perfecte balans? Laat onze coaches je helpen je leven in evenwicht te brengen. Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.