De spiegel van de lift – (zelf)reflectie voor Re-Mind

tweedaagse

Zoals je op de foto’s duidelijk ziet: de spiegel van de lift van ons hotel was een populair moment om een gekke selfie te trekken. Die typische mix van plezier & stevige gesprekken, dat is de klassieke cocktail van de meerdaagse retraites van Re-Mind. Het moment om stil te staan bij wat we doen, wie we zijn en hoe iedereen apart dat ervaart.

Tijdens die meerdaagse is dat wat we doen: onszelf en Re-Mind heel de tijd de spiegel voorhouden. Kijken naar wat we goed vinden, zoeken naar wat beter kan en daar zo concreet mogelijke actiepunten aan koppelen, om het zo in de toekomst beter te doen.

Voor heel wat collega’s was het de eerste keer dat ze voor die spiegel stonden. De vorige editie van de meerdaagse, die normaal een jaarlijkse traditie was, dateerde van vóor 2019. Dat zijn drie lange jaren waarop er nauwelijks tijd was/werd gemaakt om écht stil te staan bij ons spiegelbeeld. De verwachtingen waren dan ook hoog. Elke collega heeft zich gedurende die 48 uur gesmeten voor zichzelf én voor Re-Mind. Heel wat zaken die we over onszelf hebben ontdekt zullen jullie ook nog leren kennen, een aantal andere zaken blijven in onze eigen keuken 😉.

Laat dat de take-away zijn voor jouw bedrijf: net zoals je elke ochtend voor de spiegel staat om je tanden te poetsen, hier en daar een haar uit te trekken of je te scheren, sta je best regelmatig stil bij hoe je organisatie en iedereen die er deel van maakt er uit ziet. Zorg voor open kanalen, bespreek de gevoelige onderwerpen en streef naar duidelijke actiepunten.

Klinkt gemakkelijk, maar is voor heel wat bedrijven (en personen) verschrikkelijk moeilijk. Heb je hulp nodig om die spiegel te durven confronteren voor jezelf, je kind, je werknemers, je bedrijf? Neem dan zeker contact met ons op via re-mind.be/contact of 056/29.80.70 & wij zorgen er samen voor dat je versteld zal staan van je reflectie 😉.


team RM