Axelle: “Boeiend om het coachen nu ook van de andere kant te ervaren”

Axelle

In de zomervakantie na mijn eerste jaar hoger onderwijs heb ik Re-Mind leren kennen. De examens die ik had afgelegd waren niet goed gegaan en ik was op zoek naar een ‘bijlesbureau’ dat mij kon helpen die grote pakken leerstof te verwerken en me klaar te stomen voor de herexamens.

Wat ik al snel na de eerste sessies opmerkte, was dat zij altijd vertrokken vanuit mij, als leerling en hoe ik zelf de coaching sessies op een zo productief mogelijke manier zou ervaren. Bij het opstellen van bv. een studieplanning werd eerst gekeken naar wat voor mij in mijn persoonlijke situatie haalbaar was. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de leerstof telkens in behapbare pakken heb kunnen verwerken.

Elke coach heeft zijn eigen ‘stijl’ qua aanpak. Daarom was het zo waardevol om in mijn geval twee coaches voor het vak geschiedenis te hebben gehad. Ze brachten elk de cursus op hun eigen persoonlijke manier ‘tot leven’.

Deze samenwerking tussen de coaches en de persoonlijke aanpak heeft er toen voor gezorgd dat ik niet enkel mijn examens tot een goed einde heb gebracht, maar ook tools heb aangereikt gekregen en uitgetest heb die mij tijdens de volgende schooljaren hebben geholpen. 

Na mijn studies ben ik zelf aan de slag gegaan als coach bij Re-Mind. Het is heel leuk en boeiend om het coachen nu ook van de ‘andere’ kant te kunnen ervaren. Als coach leer je de leerling echt kennen in de 1-op-1 sessies. Zo kan ik ook echt de progressie opvolgen over de coachingsessies heen.

  • Hoe was de vorige sessie
  • Welke tools kunnen we gebruiken om deze leerling te helpen
  • Hoe is deze sessie gegaan
  • Wat zou de leerling in de volgende sessie graag behandelen

Coach zijn bij Re-Mind is niet enkel de leerstof helpen verwerken bij de leerling, maar ook luisteren naar hem/haar. Samen zoeken naar manieren om de leerling op een zo goed mogelijke manier te begeleiden en nog zoveel meer. Geen enkele dag als coach is hetzelfde net zoals geen enkele leerling hetzelfde is en dat is hetgeen wat voor mij bij Re-Mind het verschil heeft gemaakt.